Širom Crne Gore blokade puteva, privedeno nekoliko osoba i sveštenik, Mandić poziva ratne drugove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom Crne Gore blokade puteva, privedeno nekoliko osoba i sveštenik, Mandić poziva ratne drugove

Širom Crne Gore građani su danas blokirali puteve u znak protesta zbog najavljenog usvajanja zakona o slobodi veroispovesti kojim se, kako procenjuju njegovi kritičari, predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Poslednji u nizu gradova koji se pridružio blokadama je Nikšić, gde su građani blokirali izlaz, odnosno kružni tok, prenose crnogorski mediji.

Ranije danas blokiran je most Đurđevića Tara, magistralni put Bijelo Polje - Mojkovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i put ka granici sa Albanijom, a grupa građana iz Herceg Novog je, takođe, blokirala put kod Zelenike.

Građani su jedno vreme blokirali i kružni tok u Budvi, gde im se pridružio predsednik Opštine Budva Marko Carević.

Policija je u međuvremenu odblokirala izlaze iz Podgorice i privela nekoliko osoba.

Kako je saopštio Savet za građansku kontrolu rada policije, na bulevaru na izlazu iz Podgorice policija je intervenisala prema grupi od tridesetak osoba koji su blokirali saobraćaj svojim motornim vozilima, kao i da je više njih, među kojima i jedno svešteno lice, privedeno.

Podgorički portal Vijesti prenosi da se radi o monahu Nikoli Bulatoviću (51) iz manastira Đurđevi Stupovi kod Berana.

Mandić: Pozivam ratne drugove, Knežević: Amfilohije da prokune

Tokom sednice crnogorske skupštine na kojoj se raspravljalo o zakonu o slobodi veroispovesti, mogle su se čuti i neke zanimljive izjave.

Tako je poslanik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao "ratne drugove da budu spremni", prenosi podgorički portal Antena M.

"Ja sam učestvovao u ratu 91. učestvovao sam u ratu 99, nisam bio kukavica. Pozivam sve moje ratne drugove iz 91. i 92. da budu spremni. Mi vam preko ovoga nećemo preći. Neće vaših 2.000 policajaca sprečiti ovo u Crnoj Gori. I ako ne odustanete, ovo će biti katastrofa za Crnu Goru. Imate ponudu mitropolita, ukoliko je ne prihvatite, možete da očekujete ono najgore", rekao je Mandić.

Milan Knežević iz DF pozvao je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da prokune predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako zakon bude usvojen.

"Obraćam se Vama, Amfilohije, ako se ovaj zakon izglasa, ne kunite ove poslanike koji su ga glasali, ne kunite narod koji ih podržava, ali zato prokunite Mila Đukanovića za veka, jer je on kriv za ovo što nam se dešava", rekao je Knežević.

Inače, završena je rasprava u načelu, a kolegijum skupštine treba da odluči da li će sednica biti nastavljena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.