Sinđelić pobegao u Crnu Goru, traži azil

Izvor: RTS, 18.Jun.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinđelić pobegao u Crnu Goru, traži azil

Glavni crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine, stigao ilegalno u Crnu Goru i da je zatražio politički azil.
Milivoje Katnić je rekao da su Aleksandru Saši Sinđeliću više od petnaest dana stizale stalne, konkretne pretnje da će biti ubijen, prenosi RTCG. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Sinđelić je preko staza, mimo graničnog prelaza i redovnih prelaza bežao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama i telu. Saopštio je graničnim organima, odnosno inspektorima u Rožajama da je u ozbiljnom progonu i da je bio primoran da napusti Srbiju", rekao je Katnić.
Istakao je da je Sinđelić želeo da razgovara i sa crnogorskim Specijalnim državnim tužilaštvom.
Katnić je rekao i da će nakon istrage znati kako će dalje postupiti.
"Ono što je činjenica je da je u Crnoj Gori i da je izjavio da traži politički azil i da je progonjen u mestu stanovanja. Inače, on je otac četvoro dece. Žena mu je pred porođajem ili se porodila, a on je u situaciji da je u Crnoj Gori i da mora da beži. Isključivo zbog toga što je morao da svedoči pred sudom u Crnoj Gori", naveo je Katnić.
"Mislim da će ova država i civilizovano društvo rešiti problem u skladu sa zakonom", dodao je Katnić.
Aleksandar Saša Sinđelić je svedok saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori.
Još tokom suđenja, odbrana optuženih je pokušala da ospori Sinđelićev kredibilitet, tvrdeći da je reč o osobi koja nije pouzdana, da radi za razne strane službe i da je kompletna njegova priča o pripremi državnog udara namontirana, podseća RTCG.
Viši sud u Podgorici je, nakon višemesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svedočenja, koji su potvrđeni dokazima iz istrage.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.