Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šiling preuzeo funkciju

Sarajevo, Banjaluka -- Kristijan Švarc Šiling preuzeo funkciju predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini od Pedija Ešdauna.

Sedamdesetpetogodišnji Nemac je dobar poznavalac prilika u BiH u postdejtonskom periodu jer je po završetku rata imenovan za međunarodnog posrednika za nacionalne zajednice i entitete u toj zemlji, a na dužnosti je bio do 2004.

Mladen Ivanić, ministar spoljnih poslova BiH, komentarišući dolazak Šilinga na mesto predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za BiH, rekao je za B92 da je dobro što Šiling najavljuje da će se posvetiti ekonomskim pitanjima, ali da bi bilo dobro da podrži i razvoj demokratije u BiH. "Nadam da će novi predstavnik uraditi ono što je već naznačio, a to je da neće biti vladar BiH, kao neki drugi, nego zaista međunarodni predstavnik. To znači da će domaćim institucijama govoriti šta međunarodne institucije misle, ali da neće odlučivati, da neće nametati zakone, da neće smenjivati političare, već afirmisati domaće institucije", kaže Ivanić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.