Silajdžić optužen za ratni zločin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić optužen za ratni zločin

MOSTAR - Kantonalno tužilaštvo u Mostaru je potvrdilo da je primilo krivičnu prijavu za ratni zločin, koju je protiv bošnjačkog člana Predsedništva BiH Harisa Silajdžića podnela nevladina organizacija "Kroacija libertas" i navelo da će je proslediti Tužilaštvu BIH.

U svojstvu visokog funkcionera u vladi tadašnje Republike BiH, Silajdžić je potpisao naredbu o osnivanju koncentracionih logora kojih je na području BIH pod kontrolom bošnjačke armije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 200, a u njima su od 1992. do 1995. godine mučeni i ubijani nebošnjaci, rekao je predsednik "Kroacija libertasa" Leo Pločkinić.

Ta nevladina organizacija podnela je pre tri dana krivičnu prijavu protiv Silajdžića zbog ratnog zločina.

"Kroacija libertas" je do sada podnela više krivičnih prijava protiv osoba iz političkih institucija, verskih ustanova i vojske - koje smatraju odgovornim za osnivanje logora za nebošnjake, kao i za kršenje ženevskih konvencija o ratovanju.

U saopštenju je navedeno je da su krivične prijave pred Kantonalnim sudom u Mostaru podnesene između ostalih i protiv Rasima Delića i Sefera Halilovića, tadašnjih komandanata Armije BIH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.