Izvor: B92, 15.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Silajdžić i Dodik pljuju po BiH"

Sarajevo -- Kancelarija visokog predstavnika u BiH nezadovoljna izjavama Harisa Silajdžića i Milorada Dodika.

"Dodik i Silajdžić su dvojica najvažnijih članova vladajuće koalicije. Kada se oni slažu, sve ide bolje, a kada ne, kao sada, onda je stanje loše. Njih dvojica putuju po svetu i praktično pljuju po vlastitoj državi", izjavio je zamenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan za sarajevski "Dnevni avaz".

Upitan hoće li Silajdžić i Dodik biti smenjeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gregorijan je rekao da će o tome odlučiti visoki predstavnik, kao i da se nada da će i Veće za implementaciju mira iz Brisela u tom smislu dati jasnu i oštru izjavu.

Najavio je da će naredne sedmice u Sarajevu biti održana sednica Veća za implemetaciju mira i izrazio uverenje da će Veće dati uputstvo kako se dalje nositi s aktuelnom situacijom u BiH.

"Na neki način, ono će naoružati visokog predstavnika. Veće će istaći da će, ako bude trebalo, visoki predstavnik moći da koristi svoja ovlašćenja, uključujući i smene pojedinaca", izjavio je zamenik visokog predstavnika u BiH.

Na pitanje šta se može očekivati od novog visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, koji će dužnost preuzeti početkom jula, Gregorijan je odgovorio da BiH "može očekivati novi početak".

"On je dobio punu podršku međunarodne zajednice za ono što će uraditi. Fokusiraće se na to da smiri političku situaciju, da se izvučemo iz ovog ciklusa retorike", rekao je Gregorijan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.