Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, od četvrtka rade bašte kafea i restorana

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2020, 20:29

Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, od četvrtka rade bašte kafea i restorana

U Severnoj Makedoniji sutra se ukida policijski čas, a od prekosutra, četvrtka, biće dozvoljen delimičan rad ugostiteljskim objekatima, odlučila je Vlada.

Premijer Oliver Spasovski je rekao da će od četvrtka moći da rade bašte i terase kafea i restorana, a da će se rad u zatvorenom prostoru regulisati kasnije.

Vlada je zadužila Komisiju Miniustarstva zdravlja za zarazne bolesti da napravi "jasnu i preciznu procenu za otvaranje državnih granica", rekao je premijer, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da pripremi "odgovarajuće protokole" za putnike.

Spasovski na onlajn-konferenciji za novinare rekao da će odluka o granicama biti doneta u koorodinaciji s drugim zemljama regiona, a istakao da njegova vlada sa svakom od njih ima "odličnu komunikaciju koja najavljuje da će ubrzo putovanje u regionu biti regulisano u interesu građana svih zemlja".

Na preporuku Komisije za zarazne bolesti, Vlada je popodne odlučila da ukine još neka ograničenja uvedena zbog epidemije, a premijer rekao da je epidemiološko stanje "pod kontrolom, ali to ne znači da je virus pobeđen ili da je nestao".

"Virus je tu i neće iščeznutu preko noći! Biće prisutan sve dok se ne stekne imunitet ili ne bude pronađena vakcina. Zato je od izuzetnog značaja da se građani pridržavaju preporuka i mera Vlade o neophodnoj fizičkoj diastanci i korišćenju zaštitne opreme (maske)", rekao je Spasovski.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, ugostiteljski objekti počinju da rade

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020

U Severnoj Makedoniji sutra se ukida policijski čas, a od prekosutra, četvrtka, biće dozvoljen delimičan rad ugostiteljskim objektima, odlučila je Vlada...Premijer Oliver Spasovski je rekao da će od četvrtka moći da rade bašte i terase kafea i restorana, a da će se rad u zatvorenom prostoru...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.