Senat Italije ukinuo imunitet Salviniju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2020, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat Italije ukinuo imunitet Salviniju

Senat Italije u srijedu je odlučio da ukine imunitet bvšem ministru unutrašnjih poslova Matteu Salviniju čime se otvara put njegovom suđenju zbog toga što je navodno prošlog ljeta na Siciliji držao migrante zatočene danima na brodu obalne straže, umjesto da ih pusti da se iskrcaju na obalu. Sam Salvini traži pokretanje sudskog postupka. Zvanično objavljivanje rezultata glasanja očekuje se kasnije u srijedu, no prema prebrojanim glasovima koje objavljuje Reuters, većina je glasala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanski Senat odlučuje o Salvinijevom imunitetu

Izvor: Danas, 12.Feb.2020

Italijanski Senat odlučiće danas da li će dozvoliti da opozicioni populistički vođa Mateo Salvini bude procesuiran zbog toga što je navodno prošlog leta na Siciliji držao migrante kao taoce na brodu obaske straže, umesto da ih odmah pusti da se iskrcaju na obalu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.