Šefica MMF-a: Jasno je da je svetska privreda ušla u recesiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Mar.2020, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefica MMF-a: Jasno je da je svetska privreda ušla u recesiju

Jasno je da je svetska privreda ušla u recesiju kao posledica pandemije korona virusa koji se širi u svetu, rekla je danas izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva dodajući da će recesija biti "dosta duboka" 2020. godine. Ona očekuje da će recesija verovatno biti gora nego ona 2009. koja je usledila posle finansijske krize, ali ipak očekuje oporavak 2021. godine pod uslovom da vlade preduzmu adekvatne i koordinisane mere. "Pozivamo...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

MMF: Svetska ekonomija ušla u recesiju goru od finansijske krize 2008.

Izvor: Danas, 27.Mar.2020

Svetska ekonomija je ušla u recesiju koja je slična ili čak gora od one koja se dogodila tokom globalne finansijske krize 2008.-2009., izjavila je večeras direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva, prenosi Itar tas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.