Šef crnogorske diplomatije: Prevlaka nije otvoreno političko pitanje

Izvor: RTS, 14.Mar.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef crnogorske diplomatije: Prevlaka nije otvoreno političko pitanje

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović izjavio je da su Crna Gora i Hrvatska dve prijateljske zemlje koje blisko sarađuju na temama u obostranom interesu, kao i da razgraničenje na Prevlaci nije otvoreno političko pitanje.
Darmanović je, u intervjuu za Hinu, rekao da razgraničenje na Prevlaci za Crnu Goru nije otvoreno pitanje u političkom smislu.

Istakao je da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Protokol o privremenom režimu iz 2002. godine, koji se bez većih problema sprovodi u praksi.
"Dve zemlje o ovom pitanju razgovaraju otvoreno, konstruktivno, u prijateljskoj atmosferi i ako ne uspemo sami da dođemo do obostrano prihvatljivog rešenja definisaćemo način za zajednički nastup pred međunarodnim institucijama", naveo je šef crnogorske diplomatije.
Darmanović je pozdravio nedavno pokretanje Jadranske trilaterale, Hrvatske, Albanije i Crne Gore, usmerene na jačanje saradnje u integracionim procesima, privredi i bezbednosnim pitanjima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Prevlaka nije otvoreno političko pitanje"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2017

Crna Gora i Hrvatska su dve prijateljske zemlje koje blisko sarađuju na temama u obostranom interesu, a razgraničenje na Prevlaci nije otvoreno političko pitanje, izjavio je u utorak crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović...Darmanović je u intervjuu za Hinu rekao da razgraničenje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.