Izvor: B92, 09.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Igmanske inicijative

Beograd -- Igmanska inicijativa, pokret više od 100 nevladinih organizacija iz regiona, održaće u nedelju 17. skup.

Sastanak će biti posvećen traženju rešenja za normalizaciju odnosa zemalja-potpisnica Dejtonskog sporazuma. Kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov rekao je za B92 da na skupu neće učestvovati predsednici Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, pošto je predsednik Srbije Boris Tadić, koji je trebalo da bude domaćin skupa, otkazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učešće.

Tadić je otkazao učešće jer je predsedavajući Predsedništvu BiH Željko Komšić nedavnom izjavom, kako je navedeno, uvredio premijera Srbije Vojislava Koštunicu.

"Mi iz Igmanske inicijative smo do sada održali više sesija, na četiri su bili prisutni predsednici, na 12 nisu, pa je skup u nedelju uobičajen za naš sistem rada i mi ćemo tu sesiju održati", kaže on.

"Smatramo da je veoma važno da baš u ovom trenutku održimo sesiju zato što situacija, koja je veoma turbulentna i koja nosi nove neizvesnosti za ceo region, traži da nevladine organizacije iz sve četiri zemlje Dejtonskog sporazuma, udružene u Igmansku inicijativu, daju glas", kaže Popov.

Popov je rekao i da će na kraju sesije Igmanska inicijativa dati izjavu koju će biti upućena predsednicima i javnosti četiri zemlje, a u kojoj će izneti predloge o prevazilaženju sadašnje situacije i normalizaciji odnosa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.