Sarajevo, napadnut službenik koji je osiguravao Ambasadu Srbije

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo, napadnut službenik koji je osiguravao Ambasadu Srbije

Službenik koji je osiguravao zgradu Ambasade Srbije u Sarajevu napadnut je popodnevnim satima. Napadač je uhapšen, prenosi "Kliks".
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić je za Kliks rekao da je do incidenta došlo kada je nepoznati muškarac nasrnuo na službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tela koji je osiguravao zgradu Ambasade Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Osoba koja je napala službenika je uhapšena. Na mjestu događaja obavlja se uviđaj po ovlaštenju dežurnog tužioca. Prema prvim informacijama, nema povrijeđenih u ovom incidentu", rekao je Hadžiabdić.
Motivi napada još nisu poznati, a Avaz navodi da incident nema veze sa Ambasadom Srbije.
U sarajevskoj ulici Obala Kulina bana nedugo nakon napada na službenika bio je prisutan veliki broj policajaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPAD ISPRED AMBASADE SRBIJE U SARAJEVU: Nožem krenuo na obezbeđenje, brzom akcijom savladan!

Izvor: Kurir, 16.Jan.2020

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo priveli su muškarca koji je danas ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu napao službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH (DKPT), koji radi na osiguranju zgrade.

Nastavak na Kurir...

Napadnut službenik obezbeđenja Ambasade Srbije u Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2020

Službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tela, koji je obezbeđivao zgradu Ambasade Srbije, napadnut je danas u poslepodnevnim satima, a ubrzo nakon toga napadač je uhapšen...Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić rekao je da je do incidenta došlo kada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.