Izvor: B92, 30.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Tadić doneo osveženje

Sarajevo -- Sarajevski mediji prenose da je poseta predsednika Srbije Sarajevu pozitivno ocenjena.

Poseta je okončana bez reakcija političkih stranaka i zvaničnika, ali je u javnosti, među građanima, dobro odjeknula, prenose sarajevski mediji. Tokom Tadićeve posete preovladavala je želja za kompromisom, bez obzira na nerešena pitanja između dve države, javlja dopisnik B92 Amir Sužanj.

Iako nijedno od pitanja koja još stoje između dve zemlje nije ni dodirnuto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom posete, poruke koje su se mogle čiti van formalnih Tadićevih susreta mnogo su drugačije od onih koje su se mogle čuti poslednjih godina od političara iz Beograda. Tadić je prvi predsednik Srbije koji je, mimo protokola, mogao da se prošeta ulicama Sarajeva i razgovara sa običnim ljudima, a da istog trenutka ne budu pomenuti zločini, izvinjenja, odgovornosti i podrška destruktivnosti. Tadić kaže da napušta Sarajevo s mnogim pozitivnim utiscima i poklonima kupljenim u zanatlijskim radnjama u Baš-čaršiji.

Tadić je u Sarajevo doneo političke poruke koje su Sarajevu vrlo prihvatljive, poput onih da Srbija želi celovitu Bosnu i Hercegovinu, da Beograd ne želi destrukciju BiH i da sva politička pitanja treba rešavati u okviru institucija sistema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.