Izvor: B92, 06.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnjom protiv pranja novca

Atina -- Centralne banke sedam država Jugoistočne Evrope dogovorile se o jačanju saradnje na sprečavanju pranja novca.

Memorandum o razumevanju za bolju prekograničnu kontrolu bankarskog poslovanja potpisale su Srbija, Grčka, Bugarska, Rumunija, Albanija, Makedonija i Kipar, dok su centralne banke Turske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore pozvane da se pridruže dogovoru.

Cilj sporazuma je da se poboljša nadzor i kontrola regionalnih banaka u vreme brzog širenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčkih i drugih banaka u regionu. Memorandum se u najvećem delu odnosi na veću razmenu podataka između centralnih banaka u regionu i uspostavljanje procedura za bolju komunikaciju.

Planirano je i da se formiraju specijalne radne grupe koje će raditi na sprečavanju pranja novca i kontroli toka kapitala povezanog s finansiranjem terorista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.