Izvor: B92, 03.Dec.2009, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Makedonije i Kosova

Priština -- Ministri unutrašnjih poslova Kosova i Makedonije, Zenun Pajaziti i Gordana Jankulovska, potpisali su u Prištini sporazum o policijskoj saradnji.

To je prvi sporazum Makedonije i Kosova posle uspostavljanja diplomatskih odnosa. Zahvaljujući Vladi Makedonije na podršci nezavisnosti i demokratizaciji Kosova, Pajaziti je rekao da potpisivanje sporazuma otvara vrata saradnji i u drugim oblastima.

Jankulovska je ocenila da je potpisivanje sporazuma s Vladom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova izraz prijateljstva koje postoji između dve zemlje i da će doprineti produbljivanju odnosa između dva suseda.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će Makedonija, sada kada je ušla na "belu šengensku listu", uvesti vize za građane Kosova, Jankulovska je odgovorila da se o tom pitanju nije razgovaralo na sednici Vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.