Izvor: RTS, 03.Okt.2022, 19:21

Sankcije SAD protiv premijera FBiH i Slobodana Stankovića

Kancelarija za stranu imovinu pri ministarstvu finansija SAD uvela je sankcije za dva fizička i jedno pravno lice iz BiH, među kojima je i premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić, saopšteno je na internet stranici ministarstva.
U saopštenju se navodi da su sankcije Fadilu Novaliću uvedene zbog zloupotrebe podataka o penzionerima u korist političke stranke, suprotno zakonu BiH, prenosi Srna.

Osim Novalića, sankcije su uvedene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Slobodanu Stankoviću, jednom od najbogatijih ljudi u BiH i dugogodišnjem vlasniku firme "Integral inženjering a. d. Laktaši" jer su, navodi se, Stanković i njegova firma povezani sa korupcijom u domenu izgradnje.
Američko ministarstvo predočava da su "Integralu" dodeljeni neki od najvećih projekata u Republici Srpskoj zbog, kako su saopštili, bliskih veza sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.
Kancelarija za stranu imovinu pri ministarstvu finansija SAD tvrdi da su Stankovićevoj kompaniji često dodeljivani projekti bez poštene i otvorene konkurencije, kao i da veći deo njegovog bogatstva čini javni novac.
U saopštenju se dodaje da ove mere, zajedno sa ranije uvedenim sankcijama, pokazuju volju SAD da "pozovu na odgovornost one koji generišu razdorne i destabilizujuće aktivnosti na Zapadnom Balkanu".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na crnoj listi SAD premijer FBiH Fadil Novalić i biznismen Slobodan Stanković

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2022

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je sankcije premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću zbog potkopavanja demokratskih procesa, saopšteno je danas iz ambasade SAD u BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.