Sanader spreman da dođe u Beograd

Izvor: B92, Tanjug, 28.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader spreman da dođe u Beograd

Zagreb -- Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je spreman da dođe u Beograd kako bi bili razjašnjeni novonastali problemi u odnosima između dveju zemalja.

Sanader je, na predavanju koje je u četvrtak uveče održao u nemačkom gradu Esenu, rekao i da će Hrvatska učiniti sve što je u njenoj moći da odnosi Zagreba i Beograda budu dobrosusedski.

"Ja sam spreman da ponovo otputujem u Beograd kako bih razjasnio novonastale probleme i kako bi to skinuli s dnevnog reda", rekao je Sanader ukazujući da je do napetosti između Hrvatske i Srbije došlo zbog hrvatskog priznanja Kosova i pokretanja tužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.