Sanader bekstvom spašavao Kosorovu?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2010, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader bekstvom spašavao Kosorovu?

Hrvatski politički analitičar Žarko Puhovski smatra da je bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader otišao u Austriju da bi sklonio određene dokumente, koji bi mogli da kompromituju bivšeg predsednika Stjepana Mesić i premijerku Jadranku Kosor.

"Sanader neće odugovlačiti nego će požuriti u proces u Hrvatskoj, a ako sudski postupak ne bude išao dobro, onda će manipulisati sklonjenim dokumentima", rekao je Puhovski.

Puhovski naglašava da za dokazivanje Sanaderove >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << krivice nisu dovoljne izjave svedoka, već da su potrebni dokumenti.

On je naveo da je reč o dokumentima koji bi mogli da optuže one koji su dovoljno važni da mogu nečim trgovati, a to bi, kako kaže, mogli biti bivši predsednik Mesić i premijerka Kosor.

"Mislim da bi Sanader na Mesića mogao ići više moralno, eventualno dokazujući da je na neki način pogodovao svojim prijateljima poput Tomislava Dragičevića u Ini. Premijerku bi mogao pokušati da politički diskredituje", rekao je Puhovski.

Dežurni istražni sudija saveznog suda u Salcburgu odredio je juče Sanaderu 14 dana ekstradicionog pritvora, posle čega može biti izručen Hrvatskoj ili mu pritvor može biti produžen još 30 dana.

Sanader je uhapšen u petak, na osnovu međunarodne poternice, u blizini naplatnih rampi kod tunela na autoputu u austrijskoj pokrajini Salcburg.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žarko Puhovski: Sanader je možda pobjegao da sakrije dokumente koji terete Mesića i Kosor

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Dec.2010

ZAGREB - Žarko Puhovski smatra kako je bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader pobjegao u Austriju kako bi sakrio neke dokumente kod svoga brata.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Hrvatska pripremila zahtev i dokumentaciju za izručenje Sanadera

Izvor: Blic, 13.Dec.2010, 12:35

Zahtev za izručenje i sva dokumentacija u kojoj se detaljno objašnjava za šta se tereti nekadašnji hrvatski premijer Ivo Sanader pripremljeni su i spremni za slanje u Austriju, potvrdila je jutros portparolka Ministarstva pravde Vesna Dovranić. ..Danas bi iz Austrije trebalo da stigne zahtev u kome...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.