Izvor: B92, 28.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader: MSP da rešava spor

Zagreb -- Hrvatski premijer Ivo Sanader smatra da Hrvatska nema razloga da odustane od stava da granični spor sa Slovenijom treba rešavati pred Međunarodnim sudom pravde.

Taj su dogovor, rekao je Sanader u Saboru, podržale i hrvatska i slovenačka strana, a njime je utvrđeno da zajedničke komisije definišu sporne granične tačke i pravni okvir kako bi se spor rešio pred međunarodnim pravosudnim telom.

"Izaći ćemo s argumentima pred Međunarodni sud pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ko ima bolje argumente neka sud presudi, a oba parlamenta trebalo bi da se obavežu da će prihvatiti odluku suda", kazao je hrvatski premijer.

Sanader je pozdravio uključivanje Evropske komisije u spor, ali je dodao da Hrvatska još nije dobila nikakav zvanični predlog Komisije pa zato ne može ni da ga komentariše.

Podsetio je da hrvatsko-slovenački granični problem datira pre ulaska Slovenije u EU i dodao da Hrvatska, kao i Slovenija, može da uđe u EU s otvorenim graničnim sporom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.