Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader: Činimo sve

Brisel -- Premijer Hrvatske Ivo Sanader kaže da Hrvatska čini sve da reši "slučaj Gotovina".

U sledećih nekoliko nedelja predočićemo zemljama-članicama Evropske unije sve što činimo na tom planu", izjavio je Sanader u utorak u Briselu. "Sada je bitno pokazati da u Hrvatskoj nema dvostruke igre, da Vlada sve ovo radi u dobroj nameri, a to želimo da kažemo članicama EU", naveo je Sanader.

Hrvatski premijer boravio je u Briselu nastojeći da ubedi lidere EU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u martu počnu pregovore sa Hrvatskom o članstvu u Uniji uprkos neuspeha vlasti u Zagrebu da uhapse haškog optuženika generala Antu Gotovinu.

Evropska unija je ranije zapretila da će zbog činjenice da je general Gotovina još na slobodi odložiti planirani početak pregovora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.