Izvor: B92, 14.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salfordu ekskluzivno pravo

Ljubljana -- Salford postao vlasnik eksluzivnog prava na otkup deonica Ljubljanskih mlekara.

Međunarodni fond sa englesko-srpskim kapitalom Salford potpisao dogovor o ekskluzivnosti s predstavnicima kompanija koje prodaju 54,07 odsto deonica Ljubljanskih mlekara. Dogovor je u ime Salforda s Holdingom NDF juče potpisalo preduzeće Zenos, koje vodi Gorazd Čuk.

Prema tom dokumentu, Salford je jedino preduzeće s kojim će biti vođeni pregovori, a Salford garantuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je njihov ekskluzivni interes mleko slovenačkih nabavljača. Na prodaju deonica Salfordu su se odlučile i mlekarske zadruge, iako su samo dva dana ranije, na sastanku kod ministarke poljoprivrede Marije Lukačič, tvrdile da svoje učešće od 23 odsto u Ljubljanskim mlekarama neće prodati Salfordu.

Ministar privrede Slovenije Andrej Vizjak kaže da država neće učestvovati u pokušajima da Ljubljanske mlekare ostanu u većinskom domaćem vlasništvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.