Izvor: RTS, 14.Avg.2022, 17:43

Sahranjene žrtve masakra na Cetinju

Veliki broj građana Crne Gore odao je poslednju poštu žrtvama zločina na Cetinju, a desetoro nastradalih sahranjeno je na cetinjskom gradskom groblju, u Bajicama, Gradcu i Ljubotinju.
U Vladinom domu na Cetrinju, ranije danas održana je komemorativna sednica, kojoj su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsednik Crne Gore, prenela je RTCG.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poručio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku. 
U pucnjavi u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.
Prema zvaničnim podacima, napadač je u petak u 15.30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.
Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga i rekao mu: "Pobio sam i tvoju i moju familiju", tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.
U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od svoje kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.
Policija je saopštila da je u Borilovića ispalila 20 metaka. I dalje se, kako navode, utvrđuju okolnosti zločina i da li je Borilović preminuo kod posledica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.
U međuvremenu, Cetinjanin Nenad Kaluđerović, za koga se veruje da je pucao i usmrtio Borilovića odazvao se danas na poziv Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, gde je saslušan u svojstvu građanina, saopštila je rukovodilac VDT Lepa Medenica.
Ona je za podgoričke medije objasnila da će se do dokaza o tome ko je Borilovića lišio života doći tek nakon preduzimanja svih neophodnih mera i radnji u cilju potpunog resvetljavanja događaja, sprovođenja veštačenja po naredbi VDT kao i saslušanja svedoka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.