Sahranjen gradonačelnik Zagreba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 07:10

Sahranjen gradonačelnik Zagreba

Preminuli gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sahranjen je danas na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Sahrani je prisustvovalo više hiljada ljudi, iako je 25 maksimalan broj prisutnih na sahrani, prema važećim protivepidemijskim merama, javlja index.hr.

Bandićevi posmrtni ostaci bili su izloženi ispred mrtvačnice na groblju i više stotina ljudi odalo mu je počast pre sprovoda.

Bandić je ispraćen uz svoje omiljene pesme "Oči u oči", "Na omiškoj stini" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i "Pod brajde" u izvođenju klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti juraj", piše index.hr.

Bandićeva pomoćnica Jelana Pavčić Vukičević rekla je da je on bio jedinstven i neponovljiv, da je živeo za svoj grad i izgoreo na njegovim ulicama i da je ostavio neizbrisiv trag na sadašnjost i budućnost Zagreba.

"Nije hodio malen ispod zvezda, dao je sebe za nas", rekla je Pavičić Vukičević, a prenosi jutarnji.hr.

Sahrani je prisustvovao i premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsednik hrvatske skupštine Gordan Jandroković, ministar branitelja Tomo Medved, ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, predsednik poslaničkog kluba Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Branko Bačić i predsednik HDZ BiH Dragan Čović, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

U Zagrebu je danas proglašen dan žalosti povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Bandić je iznenada preminuo u noći između subote i nedelje u 66. godini.

Prvi čovek Zagreba bio je tokom šest mandata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.