Sahranili opštinu Nikšić

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2015, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sahranili" opštinu Nikšić

NIKŠIĆ - Nekadašnji privredni centar Crne Gore, Nikšić, koji je žestoko osetio posledicu tranzicije, osvanuo je u sredu izlepljen neobičnim posmrtnim plakatima u kojima grupa nezadovoljnih građana iz "Alternative", ali i nezaposleni i ogorčeni radnici, poljoprivrednici, lekari, inženjeri "sahranjuju" lokalnu samoupravu! Oni obaveštavaju javnost da je posle dve decenije pogrešnog upravljanja gradom "tragično preminula voljena Opština Nikšić, rođena Anderba IV vijek - XXI vijek." U >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sarkastičnom nastavku dodaje se da saučešće primaju ispred zgrade Opštine, svakog dana u terminu od 11 do 12 sati, uz napomenu da se venci ne prilažu. Upravo od 7. marta i tom terminu, mišićavi nikšićki momci iz Udruženja građana "Alternativa" okupljaju se prekoputa zgrade lokalne samouprave u perfomansu bez reči, prema zdanju gde sede gradski oci šalju poglede koji treba da zabrinu i opomenu one koji upravljaju gradom. Njihove oči govore sve - nezadovoljstvo, želju da, kao akademski građani dođu do posla, ostanu u rodnom gradu i državi, ne savijaju zamotuljke sa kojima bi preko ramena krenuli u beli svet "trbuhom za kruhom". - Ako imamo izbor između ulice i sigurne propasti, zar nije bolje kockati se i igrati na kartu? Ulica je ostala jedini demokratski vid izražavanja. Ulica će podeliti građane Crne Gore na dve kategorije - one koji imaju hrabrost i koji nemaju, poručuju "alternativci".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Sahranili" opštinu Nikšić

Izvor: BanjalukaLive.com, 19.Mar.2015, 14:55

Nikšić je jutros osvanuo izlijepljen neobičnim posmrtnim plakatima u kojima grupa nezadovoljnih građana iz "Alternative", ali i nezaposleni i ogorčeni radnici, poljoprivrednici, ljekari, inženjeri "sahranjuju" lokalnu samoupravu! Oni obavještavaju javnost da je poslije dvije decenije pogrešnog...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.