Izvor: B92, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saga Drnovšek-Janša se nastavlja

Ljubljana -- Premijer Slovenije predsedniku Slovenije zamerio rasipnost i u slučaju gošćenja princa Aleksandra Karađorđevića.

Polemika predsednika i premijera Slovenije se nastavlja. Predsednik Janez Drnovšek i dalje odbija da ide na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, navodeći kao razlog odbijanje Vlade da mu dodeli dodatna sredstva jer je dve trećine ovogodišnjeg budžeta već potrošio.

Premijer Slovenije Janez Janša smatra da predsednik takvim stavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavodi javnost jer je i pre no što je tražio dodatna sredstva već otkazao put u Njujork, a osim toga, odmah posle otkazivanja tog puta je bez znanja Vlade u posetu pozvao i gostio u Sloveniji srpskog princa Aleksandra Karađorđevića.

Janša je rekao i da je problem prebrzo potrošenog predsednikovog budžeta upravo u tome što se ta sredstva troše za stvari koje nisu bile očekivane i za Sloveniju nevažne. Ured predsednika države je premijeru već odgovorio da je u kontekstu predsednikovih troškova neumesno ponovo pominjati posetu srpskog princa jer su troškovi te posete i tako bili minimalni.

Sukob premijera i predsednika u Sloveniji je prvi put izazvao i napise u medijima, poput onog u jučerašnjem listu Žurnal, u kom, o Drnovšekovom ponašanju, između ostalog, piše: "Da li takva poza siromaha sramoti instituciju Predsednika? Da li treba početi postupke za razrešenje čoveka koji očito više nije sposoban da obavlja svoje funkcije i budi osnovane sumnje oko svoje sposobnosti rasuđivanja?"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.