Sabor prihvatio Sanaderovu ostavku

Izvor: S media, 02.Jul.2009, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor prihvatio Sanaderovu ostavku

Hrvatski Sabor prihvatio ostavku premijera Ive Sanadera, a odluka će stupiti na snagu imenovanjem novog predsednika Vlade.

Za Sanaderovo smenjivanje glasalo je 118 poslanika, dvoje iz Hrvatske narodne stranke ostalo je suzdrzano, a protiv je glasao nezavisni kandidat Dragutin Lesar.

Sabor je u odluci naveo da se premijerova ostavka prihvata, da odluka stupa na snagu u trenutku iskazivanja poverenja novom predsedniku Vlade.



Sabor je time prihvatio i raspuštanje Vlade, koja će, po ranije prihvaćenim izmenama Zakona o Vladi, nastaviti tehnički da obavlja poslove do imenovanja novog premijera i potvrdjivanja nove Vlade.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.