Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 18:18

SNP odlučuje o učešću u manjinskoj vladi

Na današnjoj sednici glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) odlučivaće se o mogućem učešću u manjinskoj vladi.
Ispred prostorija SNP-a se nalaze pojedini članovi nikšićkog odbora koji protestuju zbog najave da će SNP možda postati deo manjinske vlade.

Tomislav Bulajić iz nikšićkog SNP-a rekao je da su svi članovi odbora iz tog grada jednoglasno bili protiv najave o učešću u manjskoj vladi, da bi, kako je naveo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u međuvremenu promenili mišljenje.
"Nemojte me pitati zašto, to je tipično crnogorski. Slavko Perović - Liberalni savez, Novak Kilibarda - Narodna stranka, Darko Pajović - Pozitivna, Drago Đurović - Nikšić, Stevan Džaković - Budva, Bruna Lončarević - Kotor. To se zove izdaja", rekao je Bulajić novinarima.
Istakao je da je rukovodstvo SNP-a uvek bilo slabo.
"Svaki put nas je izdalo, prešlo ili osnovalo druge partije....", rekao je Bulajić.
Dodao je i da se boji lošeg rezultata partije na lokalnim izborima.
Lider SNP-a, Vladimir Joković, podsetio je ranije da je za odluku na Glavnom odboru potrebna dvotrećinska podrška.
Joković je rekao da je predsedništvu SNP-a prihvatljiv ulazak u manjinsku vladu, pod uslovima koje su postavili i uz dogovor o svakom detalju.
"Glavni odbor će odlučiti o ulasku, a predsjedništvo je samo konsultativni dio i ono nema moć odlučivanja", rekao je Joković agenciji Mina.
Mandatar za sastav vlade Dritan Abazović izjavio je da odgovor SNP-a vezano za ponudu da budu dio nove vlade očekuje vrlo brzo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glavni odbor SNP odlučuje o učešću u manjinskoj vladi, Nikšićani protiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022

Na današnjoj sednici glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) odlučivaće se o mogućem učešću u manjinskoj vladi...Ispred prostorija SNP se nalaze pojedini članovi nikšićkog odbora koji protestuju zbog mogućnosti da stranka prihvati da bude deo manjinske vlade...Tomislav Bulajić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.