Izvor: B92, 10.Mar.2010, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLO:Uhapšen ministar zbog korupcije

Ljubljana -- Slovenački ministar poljoprivrede, dva poslanika i jedan privrednik su uhapšeni zbog sumnje da su umešani u korupciju i ucenjivanje.

Uhapšeni su i na saslušavanje privedeni slovenački ministar poljoprivrede Milan Pogačnik, predsednik opozicione Slovenačke nacionalne stranke Zmago Plemeniti Jelinčič, poslanik te stranke Srečko Prijatelj i nekadašnji predsednik uprave "Luke Koper", Robert Časar.

Nakon višemesečne istrage su, u utorak, slovenački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminalisti sproveli opsežnu akciju širom Slovenije, u okviru koje su izvršili kućne pretrese, pretrese u ministarstvu poljoprivrede i u prostorijama Slovenačke nacionalne stranke.

Prema rečima direktora Uprave kriminalističke policije Aleksandra Jevška, kriminalisti istragu vode zbog sumnje korupcije i drugih kažnjivih radnji iz oblasti privrednog kriminala, kojima je između ostalog jednom od preduzeća naneta šteta od oko 3,8 miliona evra.

Pored toga policija je registrovala i sumnju krivičnog dela ucenjivanja vezanih za to privredno preduzeće, ali i krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prodaje oružja i eksploziva.

Prema nezvaničnim informacijama slovenačkih medija, uhapšeni poslanik Srečko Prijatelj je ucenjivao privrednika koji ga je prijavio policiji. Istovremeno je preduzeće čiji je jedan od vlasnika Prijateljeva žena povoljno kupovalo od države zemlju, koju je potom skupo prodavalo "Luci Koper", uz provizije od oko 800.000 evra, zbog čega je priveden i bivši predsednik uprave ovog preduzeća.

Ministar poljoprivrede Milan Pogačnik i predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Plemeniti Jelinčič su "kolateralna šteta" policijske istrage, koja je tokom prisluškivanja Srečku Prijatelju utvrdila da se Pogačnik i Jelinčič bave političkim trgovanjem, odnosno Jelinčič je od ministra tražio da mu sredi zemljište za avijacijski muzej, nudeći za to podršku njegove stranke u aktuelnoj interpelaciji protiv ovog ministra zbog afere "Bulmastif".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija: Uhapšeni ministar i dvojica poslanika zbog korupcije

Izvor: SrbijaNet.rs, 10.Mar.2010

Slovenačka policija privela je danas na ispitivanje ministra poljoprivrede Milana Pogačnika (na slici) i dvojicu poslanika Slovenačke nacionalne stranke(SNS), osumnjičenih za korupciju, javili su mediji u Sloveniji. Medjutim, za sada zvanično nijedno ime privedenih nije  otkriveno, ali je...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Slovenačka policija uhapsila ministra?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2010

Slovenačka policija privela je na ispitivanje ministra poljoprivrede Milana Pogačnika i dvojicu poslanika Slovenačke nacionalne stranke (SNS), osumnjičenih za korupciju, javili su mediji u Sloveniji...Međutim, za sada zvanično nijedno ime privedenih nije otkriveno, ali je policijski zvaničnik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Korupcija u Sloveniji: Uhapšen ministar i dva poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2010

LJUBLJANA - Slovenačka policija privela je danas na ispitivanje ministra poljoprivrede Milana Pogačnika i dvojicu poslanika Slovenačke nacionalne stranke(SNS), osumnjičenih za korupciju, javili su mediji u Sloveniji...Međutim, za sada zvanično nijedno ime privedenih nije otkriveno, ali je policijski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Slovenački poslanik uzeo 326.000 evra mita

Izvor: Glas javnosti, 10.Mar.2010

LJUBLJANA - Slovenačka policija privela je juče na ispitivanje ministra poljoprivrede Milana Pogačnika i dvojicu poslanika Slovenačke nacionalne stranke (SNS), osumnjičenih za korupciju, a istraga o zloupotrebi službenog položaja nastavljena je i danas. Šef kriminalističkog odeljenja Aleksander...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.