Izvor: B92, 28.Maj.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLO: Saslušani zbog šverca kokaina

Ljubljana -- Ljubljani su završena saslušanja 14 osumnjičenih za šverc droge, za koje se sumnja da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Devetorica osumnjičenih su pritvoreni, trojica u kućnom pritvoru i dvojica od sinoć su puštena na slobodu, javila je slovenačka televizija.

Advokati osumnjičenih, među njima i navodni vođa slovenačkog klana i vlasnik dva poznata ljubljanska kafea "Le petit" i "Randevu" Dragan Tošić, uložili su žalbe dokazujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neumešanost svojih klijenata u nečasne poslove.

Policija i predstavnici pravosudnih organa su, prema tvrdnjama televizije, ispisali više od stotinu stranica dugu prijavu na osnovu koje je počeo pretres više 30 kuća i stanova. Pretres nije bio najuspešniji, jer su zaplenjena samo tri komada oružja, nešto municije i 180 grama kokaina i heroina.

Tošiću su zaplenjeni kompjuter, nekoliko mobilnih telefona i manja količina novca, a policija o rezultatima istrage za sada ćuti.

Slovenački klan, koji je navodno delovao pod vođstvom Tošića, brinuo je za prevoz veće količine droge u zapadnu Evropu, pre svega u Španiju i Veliku Britaniju, javila je televizija.

Srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u sredu da je u nastavku akcije "Balkanski ratnik" u Sloveniji uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Akcija "Balkanski ratnik" je u oktobru 2009. godine rezultirala zaplenom više od 2,5 tona kokaina u Južnoj Americi. Za organizovanje šverca tereti se Darko Šarić, srpski državljanin koji je imao prebivalište u Pljevljima u Crnoj Gori kao i veliki broj nekretnina i preduzeća u Srbiji.

Slovenačka televizija je javila da Šarić i Tošić imaju više nekretnina u Sloveniji.Policija i tužilaštvo su saopštili da će više detalja biti saopšteno u utorak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.