Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIPA: Pratimo bezbednosno interesantne grupe i preventivno delujemo

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru svojih, zakonom propisanih nadležnosti, kontinuirano prati sve bezbedonosno - interesantne pojave i grupe.

Ovo je saopšteno iz SIPA kao odgovor na pitanje regionalne N1 televizije, "da li ova agencija ima saznanja o odlasku mladih Srba iz BiH na vojnu obuku u ruske kampove, kao i u vezi sa delovanjem u RS bajkerske grupe "Noćni vukovi", čije je sedište u Rusiji?".

"Službenici SIPA preduzimaju sve potrebne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i radnje, s posebnim akcentom na preventivno delovanje", navedeno je u saopštenju.

Pripadnici "Noćnih vukova" ponovo su dospeli u žižu javnosti, nakon što je najavljeno da će pripadnici ove organizacije u martu posetiti Republiku Srpsku.

Organi BiH zabranili su ulazak u BiH Aleksandru Zaldostanovu, zvanom Hirurg, i Saši Saviću, pripadnicima "Noćnih vukova", jer su označeni kao pretnja za nacionalnu bezbednost BiH.

Ministarstvo finansija SAD stavilo je pripadnike "Noćnih vukova" iz Rusije na svoju "crnu listu" u decembru 2014, jer su nosili i/ili bili saučesnici u delovanju ili aktivnostima koji su predstavljali prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.