SDSM: Država važnija od Mickoskog, nećemo dozvoliti da ponište Prespanski sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2021, 15:35

SDSM: Država važnija od Mickoskog, nećemo dozvoliti da ponište Prespanski sporazum

Koaliciona većina na čelu sa SDSM odbacila je danas zahtev lidera vodeće opozicione VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog za održavanje vanrednih izbora u Severnoj Makedoniji.

"Država je mnogo važnija od želje Mickoskog za vlašću", navodi se u saopštenju SDSM i ističe da je parlamentarna većina stabilna i odgovorna za budućnost države i građana, prenosi MIA.

Mickoski je ranije rekao da su razlozi za zahtevom za vanrednim izborima, pored rezultata na nedavno održanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lokalnim izborima, i suočavanje v

lade sa pandemijom, energetskom krizom što uzrokuje i visoku inflaciju, prenosi televizija Telma.

Iz SDSM poručuju da neće Mickoskom i njegovoj stranci dozvoliti da ponište Prespanski sporazum i da građanima treba vlada koja će ostvariti rezultate, naročito tokom pandemije i energetske krize.

Predsednik SDSM i aktuelni premijer Zoran Zaev podneo je nedavno ostavke na obe funkcije, navodeći da preuzima odgovornost za loše rezultate na lokalnim izborima.

VMRO-DPMNE zahteva hitne parlamentarne izbore

Predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski saopštio je danas da ta stranka zahteva hitne vanredne izbore, za koje kaže da su najprimerenije rešenje za trenutnu političku situaciju.

On je na konferenciji za novinare rekao, da su razlozi za taj zahtev, pored rezultata na nedavno održanim lokalnim izborima i suočavanje vlade sa pandemijom, energetskom krizom što uzrokuje i visoku inflaciju, prenosi televizija Telma.

Govoreći o evropskim integracijama, on je kazao da su neophodne radikalne reforme.

"To su razlozi koji govore da su potrebne krupne odluke koje se moraju doneti u ovom periodu. Ljudi su rekli da ne veruju da bi vlada mogla da se izbori sa ovim posledicama. Doveden je u pitanje ne samo legitimitet, već i motivacija Vlade da se bavi ovim. Međutim najbolje rešenje su ipak prevremeni parlamentarni izbori uz poštovanje rokova koji će obezbediti jaku i stabilnu vladu.

"Brzi izbori treba da donesu vladu koja će sprovoditi efikasne politike", rekao je Mickoski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VMRO-DPMNE zahteva hitne parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji

Izvor: B92, 03.Nov.2021

Predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski saopštio je danas da ta stranka zahteva hitne vanredne izbore.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.