Izvor: B92, 14.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S pištoljem na glasanje

Ljubljana -- Poslanik Slovenačke nacionalne stranke je u parlament uneo pištolj i sa njim se u poslaničkom klubu slikao.

Bogdan Barovič, poslanik stranke SNS, koju vodi Zmago Jelinčić Plemeniti, nedavno je u zgradu slovenačkog parlamenta ušao naoružan, a sliku, na kojoj su u poslaničkom klubu SNS-a on i još dvojica poslanika sa pištoljima u rukama, izazvala je skandal u Sloveniji.

Barovič se sada opravdava time da je, uprikos pravilima parlamenta, pištolj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uneo "zbog bezbednosti", odnosno zbog toga što mu se auto ne zaključava dobro, pa u njemu nije zbog bezbednosti mogao da ostavi naoružanje. Barovič je dodao i da se određene sadržine u slovenačkim medijima pojavljuju neautorizovane i unose "nekorektna pitanja i neopravdane insinuacije", misleći time na njegovu sliku sa pištoljem, koju su objavili slovenački tabloidi.

Predsednik slovenačkog parlamenta France Cukjati je odmah po objavljivanju slike pokrenuo interne postupke provere, a o tom slučaju je obavestio i Ured policije za zaštitu i spasavanje. Barovičev razlog za unošenje pištolja u parlament Cukjati je prokomentarisao rečima da je pištolj morao da ostavi službi obezbeđenja u parlamentu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.