Ruskim turistima Crna Gora ponovo omiljena

Izvor: RTS, 08.Mar.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskim turistima Crna Gora ponovo omiljena

Predsezonska potražnja za turističkim aranžmanima za Crnu Goru ove godine je porasla za 40 do 50 odsto u odnosu na prošlu, izjavila je portparolka Ruske turističke organizacije Irina Tjurina.
"Predsezonska prodaja za Crnu Goru porasla je za 40 do 50 odsto, ali predstavnici turističog biznisa za sada oprezno procenjuju situaciju i ne žure s procenom da će taj bum interesa biti trend za celu sezonu", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekla je Irina Tjurina agenciji Interfaks.

Glavna menadžerka za Crnu Goru kompanije "Jugo-Star" Olga Borovkova ocenila je da aranžmane kupuju turisti koji žele da iskoriste sadašnje delimično jačanje rublje. Ali, po njenoj oceni, na kraju letnje sezone poseta Crnoj Gori može biti na istom kao i prethodne godine.
Borovkova je kazala da turisti uglavnom u Crnoj Gori biraju hotele s četiri zvezdice i privatne apartmane dobrog kvaliteta, kao i da je najveća prodaja aranžmana za jun, jul i početak avgusta.
Potpredsednik "Paksa" Maksim Lobanov rekao je da je ta kompanija povećala zakup mesta u crnogorskim hotelima za 30 odsto.
"Nemoguće je znatno povećati zakup zbog ograničenosti ponude smeštaja, njihov nedostatak se oseća svakog leta. Pored toga, preopterećenost aerodroma Tivat ometa povećanje obima prevoza", rekao je Lobanov.
U kompaniji TUI "Rusija" računaju na dobru sezonu u Crnoj Gori ove godine, jer aktivno teče ranija rezervacija mesta.
"Beležimo povećanje potražnje u poređenju sa 2016. godinom. Po pravilu, zakupljujemo hotele s tri ili četiri zvezdice i vile", rekla je menadžerka TUI "Rusija" Tatjana Kruglova.
Interfaks navodi da je Crna Gora prošle letnje sezone bila jedna od vodećih stranih destinacija za Ruse.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.