Izvor: B92, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rupel primio srpske đake

Ljubljana -- Ministar spoljnih poslova Slovenije primio učenike iz Zaječara i Medveđe koji su u višednevnoj poseti Sloveniji.

Dimitrij Rupel jutros je u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije srpskim osnovnoškolcima poželeo dobrodošlicu, prijatan boravak u Sloveniji i lepo druženje sa slovenačkim vršnjacima. Rupel je dodao kako se nada da će prijateljstva sa slovenačkim vršnjacima, koje će đaci iz Srbije uspostaviti tokom posete, omogućiti češće međusobne posete.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Vi ste veoma mladi i ne sećate se da smo nekada živeli u istoj državi. Sada živimo u različitim državama, ali nam to ne smeta da imamo dobre, prijateljske i srdačne odnose, da se družimo i sklapamo prijateljstva", rekao je Rupel.

Na pitanja novinara da li se radi o novom obliku diplomatije, Rupel se nasmejao. "Možda. Ova poseta je dobra ideja, koja će pomoći upoznavanju i uspostavljanju kontakata, koji su veoma potrebni jer živimo na malom prostoru i moramo da gajimo prijateljske i dobrosusedske odnose", kaže Rupel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.