Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija dobila novu vladu

BUKUREŠT - Na zajedničkoj sednici oba doma Skupštine Rumunije večeras je izglasano poverenje novoj vladi desnice i levice premijera Emila Boka sa 324 glasova za i 115 protiv.

Premijer Emil Bok i ministri njegovog kabineta položiće večeras zakletvu pred predsednikom Republike Trajanom Baseskuom.

Tesni rezultati

Ministre nove vlade su u jednakom broju podelile Demokratska-liberalna partija (PD-L) koja daje i premijera, i Socijaldemokratska partija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (PSD) koja ima vicepremijera.

Pošto su na parlamentarnim izborima 30. novembra osvojile vrlo tesne rezultate, PD-L i PSD su odlučile da, u uslovima ekonomske krize, formiraju koaliciju sa zajedničkom većinom od iznad 70 odsto poslanika u parlamentu, da bi osigurale ekonomsku i političku stabilnost zemlje.

Levica i desnica sa obavezom

Premijer Emil Bok je predstavio danas u parlamentu program vlade sastavljen na osnovu najznačajnijih elemenata programa desnice i levice. Cilj je nastavljanje ekonomskog razvoja uz istovremeno ublažavanje posledica ekonomske krize.

Emil Bok je naveo da su glavni ciljevi njegove vlade uspostavljanje klime stabilnosti, očuvanje radnih mesta i otvaranje novih, smanjenje javnih troškova, nastavak reforme pravosuđa, prosvete i zdravstva, podrška poljoprivredi i malim i srednjim preduzećima, izgradnja socijalnih stanova.

Novi premijer je rekao da su "i levica i desnica obavezne da praktikuju nov način vođenja politike - da osiguraju stabilnost u zemlji jer su tako birači odlučili".

Nova vlada će sutra održati svoju prvu sednicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.