Izvor: B92, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roćen: Važno da se Đukanović vrati

Podgorica -- Crnogorski šef diplomatije ocenio da bi za Crnu Goru bilo izuzetno važno da se Milo Đukaović vrati na državne funkcije.

"Mislim da je luksuz za jednu malu Crnu Goru da se odrekne usluga takvog državnika kao što je Milo Đukanović kojega bi poželela svaka zemlja, ne samo u regionu nego i u Evropi", rekao je Milan Roćen za podgorički list "Vijesti".

Komentarišući sugestije predstavnika Evropskog parlamenta da bi Đukanović, pre eventualne kandidature >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za predsednika Crne Gore, trebalo da reši pitanje optužbi protiv njega u Italiji zbog šverca duvana, Roćen je rekao da "niko nema pravo da spreči bilo čiju kandidaturu, pa ni kandidaturu Đukanovića".

"O tome ćemo odlučivati mi u Crnoj Gori", poručio je Roćen i dodao

da se Crna Gora neće svađati sa Evropskom unijom, ali da treba da brani dostojanstvo države.

Komentarišući ocene crnogorske opozicije na račun odnosa crnogorske vlasti prema kritikama iz EU, Roćen je rekao da je "logika" opozicionih stranaka: "Ja sam za Evropu onoliko koliko mi pomaže da dođem na vlast".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.