Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 15:21

Robija za bivšeg šefa makedonske tajne policije

Nekadašnji šef makedonske Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) Sašo Mijalkov osuđen je na osam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. Mijalkov je u februaru osuđen na 12 godina zbog afere masovnog prisluškivanja.
Osim Mijalkova, na 15 godina robije osuđen je Goran Grujevski, koji već duže vreme nije dostupan makedonskim organima gonjenja.

Na zatvorske kazne osuđene su još dve osobe, a skopski sud je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svim osuđenim naložio da nadomeste štetu koju su prouzrokovali, a oduzeta im je i imovina čija se vrednost procenjuje na nešto više od 160.000 evra.
Afera "Trezor" je nastavak suđenja o masovnom prisluškivanju građana Severne Makedonije, u kojem je Mijalkov u februaru osuđen na 12 godina zatvora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bivši šef tajne policije Severne Makedonije osuđen na osam godina zatvora

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2021

Bivši direktor Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) Sašo Mijalkov osuđen je danas na osam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja kod nabavke britanske opreme za prisluškivanje 2010. godine.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.