Robert i Luka Matanić odbacili vezu s Pukanićevim ubistvom

Izvor: S media, 20.Sep.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robert i Luka Matanić odbacili vezu s Pukanićevim ubistvom

Prvooptuženi za ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, Robert Matanić ponovo je danas na sudu u Zagrebu odbacio optužbe za ta ubistva, navodeći da ga je USKOK izigrao nudeći mu za lažni iskaz status zaštićenog svedoka.

I optuženi Luka Matanić danas je u prvom delu sudjenja takodje odbacio optužbu za učešće u ubistvu Pukanića i Franjića.

Matanić je danas dopunio svoju odbranu koju je jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << put izneo na početku sudjenja u februaru ove godine. On je kazao da ostaje pri svemu što je već rekao osim pri iskazu od decembra 2008. u kojem je s Pukanićevim ubistvom povezao šestooptuženog Slobodana Djurovića, ali i Stanka Subotića Caneta i generala Vladimira Zagorca.

Prema njegovim rečima, njihova imena su Uredu za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) navodno trebalo da posluže za neku veću istragu.

On je ponovo optužio krunskog svedoka Tomislava Marjanovića da je"patološki lažljivac i kleptoman od malena". Dodao je da Marjanović svedočenjem želi da izbegne zatvor, navodeći da ga se Marjanović boji i zbog toga što je dobar s njegovom ženom.

Robert Matanić je dodao i da od optuženih poznaje još Luk Matanića i Amira Mafalanija, a da mu je optuženi Bojan Gudurić jednom doveo na spavanje optuženog Željka Milovanovića, koji je optužen da je postavio eksplozivnu napravu ispod Pukanićevog automobila.

On je za optuženog Bojana Gudurića rekao da bez naočara ne može dagleda ni televiziju i da ne zna ništa o oružju, a optužen je da je trebalo iz snajpera da puca na Pukanića ako zakaže eksplozivna naprava postavljena pod automobil.

U nastavku sudjenja odbranu je počeo da iznosi Luka Matanić koji je odbacio povezanost s ubistvom suvlasnika Nacionala.

Početkom iznošenja odbrana optuženih sudjenje za ubiostvo Pukanića i Franjića 23. oktobra 2008. u centru Zagreba ušlo je u završnu fazu.

Šestoricu optuženih USKOK tereti da su se udružili u medjunarodnu zločinačku organizaciju da bi ubili Pukanića iz koristoljublja i sprečili ga da piše o organizovanom kriminalu.

Za isti zločin u Beogradu se sudi Sretenu Jociću, koji je navodno zaatentat platio 1,5 miliona evra, kao i Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Robert i Luka Matanić odbacili vezu s Pukanićevim ubistvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2010

ZAGREB -..Prvooptuženi za ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, Robert Matanić ponovo je danas na sudu u Zagrebu odbacio optužbe za ta ubistva, navodeći da ga je USKOK izigrao nudeći mu za lažni iskaz status zaštićenog svedoka...I optuženi Luka Matanić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MATANIĆ ODBACIO OPTUŽBE ZA UBISTVO IVE PUKANIĆA

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010

ZAGREB- Prvooptuženi za ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića Robert Matanić ponovo je danas odbacio optužbe za ta ubistva...ZAGREB- Prvooptuženi za ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića Robert Matanić ponovo je danas odbacio optužbe za ta ubistva... On je na sudu u Zagrebu rekao da ga...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.