Ristović: BiH priznala zločin u Dobrovoljačkoj

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2010, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristović: BiH priznala zločin u Dobrovoljačkoj

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Rade Ristović rekao je da je danas i ovdašnja i svetska javnost napokon priznala da je u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine počinjen ratni zločin.

Ristović je naglasio da je današnji odlazak u Sarajevo bila obaveza prema žrtvama i da su prvi put nakon 18 godina na mestu zverskog stradanja odata dužna počast nevinim, golobradim mladićima i njihovim starešinama.

"Želimo ponovo da kažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i apelujemo na odgovorne - 2. i 3. maja 1992. godine izvršen je nesumnjiv zločin nad nevinim pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu", rekao je on.

Ristović je dodao da treba da znaju oni koji su okrvavili ruke da je došao kraj skrivanju istine, a počinioci zločina i njihovi nalogodavci moraju odgovarati.

Obraćajući se prisutnima ispred Spomen crkve u Miljevićima u Istočnom Sarajevu, Ristović je podsetio da su u Dobrovoljačkoj ubijena 42, ranjena 73, te zarobljeno 215 pripadnika JNA, koji su nakon zarobljavanja psihički i fizički zlostavljani, a za ove zločine još niko nije odgovarao.

"Bez obzira na neviđenu hajku, pretnje i pozivanje na linč što su činili organi i pojedinci iz takozvanog multietničkog Sarajeva, nisu uspeli da nas spreče u časnoj nameri da na mestu zločina odamo počast", istakao je Ristović i dodao da danas u Dobrovoljačkoj nisu bile potrebne reči, "upaljene sveće i cveće govorili su umesto nas".



Ristović je naglasio da je danas napravljen pravi korak, prvi u otkrivanju istine svetu i neće se zaustaviti na tome jer će 15. maja biti odata počast vojnicima JNA ubijenim u Tuzli, a kasnije i u drugim mestima stradanja.

"Došlo je vreme da Srbi dokažu da su i oni stradalnici proteklog tragičnog sukoba u BiH", rekao je Ristović.

Porodice poginulih pripadnika JNA, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti su na Centralnom spome krstu u Miljevićima položilio vence.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Međunarodna konferencija o zaštiti na radu 17. i 18. maja

Izvor: Capital.ba, 04.Maj.2010, 13:41

BANJALUKA, U Banjaluci će 17. i 18. maja biti održana Regionalna konferencija sa međunarodnim učešćem 'Prevencija - upravljanje rizikom - socijalno osiguranje - Strategija za bolje zdravlje i bezbjednost na radu'. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske /RS/ Rade Ristović...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.