Republika Srpska je država, BiH je ništa

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2016, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Republika Srpska je država, BiH je ništa"

Dan posle poziva Saveta za implementaciju mira Republici Srpskoj da odustane od referenduma, stigao je oštar odgovor iz Banjaluke.

Od referenduma ne odustaju, a u Beograd odlaze na konsultacije sa prijateljima.

- Referendum je nešto što smo se dogovorili i mi ćemo ga održati. Vučića uvažavam i sve što ima razgovaramo. Stav Srbije je da podržava Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet RS  -rekao je Dodik za B92.

Do referenduma je ostalo manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od mesec dana. Očekivanja da bi posle sastanka na Andrićevom vencu vlasti Republike Srpske mogle da preispitaju svoju odluku i odustanu od referenudma nisu realna.

- Ja mislim da se referendum ne može otkazati iz tehničkih razloga i iz političkih razloga. Ovo je reakcija na akciju Bakira Izetbegovića da će Srbima ukinuti 9. januar. Onda ćemo dodati i to da je Republika Srpska država, a BiH nije ništa - kazao je on.

Zvanični Beograd će, kako poručuju iz Vlade, biti oslonac Republici Srpskoj od pitanja stabilnosti do ekonomskog razvoja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.