Izvor: B92, 11.Jul.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija makedonske vlade

Skoplje -- Posle nedavnih ostavki i smena u makedonskoj vladi, parlament je kasno prošle noći izabrao više ministara i potpredsednike vlade.

Novi ministar finansija je Zoran Stavrevski, dosadašnji potpredsednik vlade zadužen za ekonomiju, za obrazovanje i nauku Nikola Todorov a za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Ljupčo Dimovski. Vasko Naumovski i Vladimir Peševski, koje je Sobranje izabralo za ministre bez resora, kako je najavljeno, biće potpredsednici vlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Naumovski će biti odgovoran za evrointegracije a Peševski za ekonomiju.

Do promena u vladi je došlo nakon što su dosadašnji potpredsednik vlade Bocevski i ministri obrazovanja i poljoprivrede, Pero Stojanovski i Aco Spasenovski, podneli ostavke, bez konkretnijeg obrazloženja.

Smenjen je jedino ministar finansija Trajko Slaveski, zbog, kako je objašnjeno, potrebe bolje koordinacije tog ministarstva s vladom.

Opozicija se u raspravi zalagala da cela vlada podnese ostavku i da se osnuje novi kabinet u koji bi ušle sve parlamentarne stranke, ali Sobranje to nije prihvatilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.