Regionon pod sngom

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionon pod sngom

U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH, pa se vozači upozoravaju na oprez.
Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim predelima, mestimično ima više od pola metara snega.

Sneg pada ponegde i na Jadranu, gde osim pahulja duva jaka olujna bura, podno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Velebita s udarima orkanske jačine.
Prema informacijama Metoalarma, crveno upozorenje dato je za područje Kvarnera i severi Jadran, dok je ostatak hrvatskog dela mora u narandžastom.
Novi snežni pokrivač očekuje se u Podunavlju, gde će duvati i umere severni vetar.
Samo je u Dalmaciji delimično sunčano s umerenim naoblačenjem i ponegde s jakom i olujnom burom.
Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, ali se, zbog snežnih padavina i poledice, saobraćaj odvija usporeno, posebno na deonicama u višim planinskim predelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Zbog snežnih smetova, saobraćaj je privremeno obustavljen na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine.
U nižim predelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, pa je moguća i poledica, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.
Na pojedidnim deonicama magla smanjuje vidljivost na 30 metara, kao na putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.
Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja. Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.
U Crnoj Gori na moru je sunčano, a na planinskim vrhovima sa snegom koji i danas pada u višim predelima. Visina snežnog pokrivača na Žabljaku je, na primer, viša od 80 centimetra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.