Izvor: B92, 20.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni ekonomski forum

Ohrid -- U Ohridu počinje Peti regionalni ekonomski forum jugoistočne Evrope, posvećen olakšavanju procesa evrointegracija zemalja regiona.

U radu tog foruma učestvuju šefovi država regiona, predstavnici Evropske komisije, vodećih kompanija, banaka i poslovnih udruženja, a pokrovitelj je makedonski predsednik Branko Crvenkovski.

Do sada su svoje prisustvo najavili predsednici Hrvatske Stjepan Mesić, Crne Gore Filip Vujanović, Bugarske Georgija Prvanova, Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bamira Topija, i predsedavajući Predsedništvu BiH Nebojša Radmanović, kao i zamenika generalnog direktora Direkcije Evropske komisije za proširenje Jan Trušinski.

U toku dvodnevnog foruma održaće se tri okrugla stola s temama: "Uticaj kreditne krize na finansije i ekonomiju zemalja jugoistočne Evrope", "Infrastruktura regiona" i "Energetska tržišta zemalja jugoistočne Evrope", a biće predstavljen i izveštaj o konkuretnosti zemalja i regiona jugoistočne Evrope.

Organizatori ocenjuju da će forum biti mogućnost za privrednike iz različitih oblasti da uspostave kontakte i predstave svoje proizvode i usluge.

Cilj Regionalog ekonomskog foruma jeste olakšavanje procesa evrointegracije zemalja regiona s makroekonomskog i političkog aspekta, stvaranje ambijenta za uspostavljanje poslovnih kontakata između privrednika u regionu i povećanje robne razmene.

Regionalni ekonomski forum za jugoistočnu Europu je nevladina inicijativa, čiji je cilj okupljanje poslovnih ljudi, pripadnika akademske zajednice i javnih osoba iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Albanije, Slovenije, Bugarske i Rumunije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.