Regionalna Al DŽazira za Balkan

Izvor: S media, 20.Sep.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna "Al DŽazira" za Balkan

Kataska televizijska mreža "Al DŽazira" kupila je sarajevski televiziski kanal NTV 99 za 1,2 miliona evra i planira da ga uskoro transformiše u regionalnu televiziju.

Nova regionalna TV mreža nosiće naziv "Al Džazira Balkan" i u nju će do kraja godine biti investirano oko deset milioni evra. Katarska televizija "Al Džazira" je krajem nedelje u listovima u Bosni i Hercegovini objavila oglas za izbor generalnog direktora u njenoj balkanskoj redakciji.

Prema pisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << lista "Dnevni avaz" predvidjeno je da televizija "Al Dzazira Balkan" bude lider visokokvalitetnog programa u regionu, sa dopisničkim centrima u svim balkanskim zemljama, kao i važnim regionima i centrima u svetu.

Nova televizija planira da angažuje oko 40 novinari iz balkanskih zemalja, u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, piše sarajevski list.

"Ova odluka Al DŽazire je zanimljiva. Prema najavama ona bi trebalo da pravi vesti za ceo region što će svakako uticati na medijsku sliku Balkana, jer se radi o finansijski dobro stojećoj mreži koja je okrenuta kvalitetnim vestima", kaže Borka Rudić generalni sekretar Udruženja BH novinara.

Dolazak "Al DŽazire" na Balkan odmah je otvorio i pitanje koliko će ona biti imuna na političke uticaje, odnosno koliko će, i kako, uticati na formiranje javnog mnenja u regionu. Pogotovo što ima sumnji da ona navodno održava kontakte sa radikalnim islamistima, jer vrlo često prva objavljuje saopštenja terorističke grupe "Al kaida" i njenog lidera Osame bin Ladena.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.