Region protiv narko-mafije

Izvor: RTS, 20.Apr.2013, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Region protiv narko-mafije

Privedena 51 osoba u zajedničkoj akciji policija Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije protiv narko mafije u regionu. Ukupna vrednost zaplenjene droge oko 720.000 evra. Pronađeni pištolji, plastični eksploziv, ručne bombe...

U zajedničkoj akciji policija Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije protiv narko mafije u regionu privedena je 51 osoba, saopštili su predstavnici policija Hrvatske i Republike Srpske.

Za 12 uhapšenih u Hrvatskoj određen je pritvor, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok su trojica od ranije u zatvoru. Kako je saopšteno u Zagrebu, najviše je uhapšenih u BiH, njih 19.

Akcija kodnog imena "Gladius" počela je još u junu 2012. godine, a završena je zaplenom 376 kilograma marihuane i 523 grama heroina. Samo u Hrvatskoj zaplenjeno je 17,4 kilograma marihuane i 523 grama heroina.

Ukupna vrednost zaplenjene droge na ilegalnom tržištu je oko oko 720.000 evra.

Tokom akcije u više država uz drogu su pronađeni i pištolji, plastični eksploziv, ručne bombe.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Hrvatske pokrenula je istragu protiv 13 državljana Hrvatske i dvojice državljana Srbije zbog osnovane sumnje da su, kao pripadnici zločinačkog udruženja, neovlašćeno proizvodili i prodavali drogu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.