Region: Epidemiološka situacija u regionu na niovu prethodnih dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 17:16

Region: Epidemiološka situacija u regionu na niovu prethodnih dana

Epidemiološka situacija u zemljama regiona je bez bitnijih promena u odnosu na prethodne dane, broj novozaraženih, hospitalizovanih i preminulih je u daljem padu.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata testiran 5.051 uzorak od kojih je 101 pozitivan na koronan virus. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 542. Prijavljena su dva smrtna slučaja, ukupno 8.192 od početka epidemije.

Prema poslednjem preseku u Crnoj Gori je prijavljen jedan smrtni slučaj i 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novozaraženih osoba od 1.375 testiranih uzoraka. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.609. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva je 279.

U protekla 24 sata, u BiH je registrovano 26 novozaraženih osoba, od 1.457 testiranih uzoraka. Preminule su dve osobe, jedna manje u odnosu na juče.

Samo u FBiH testirano je 1.236 uzoraka, od čega je 18 pozitivno na korona virus. Prijavljene su dve preminule osobe.

Republika Srpska je testirala 221 uzorak, a korona virus je potvrđen kod šest osoba - tri muške i tri ženske osobe. Smrtnih slučajeva nije bilo. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 697 osoba.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana dva slučaja zaraze korona virusom, dok preminulih slučajeva nije bilo. Trenutno je aktivno 93 slučaja zaraze korona virusom.

Slovenija takođe nije registrovala niijedan smrtni slučaj, a od 2.146 testiranih uzoraka 43 su pozitivna na korona virus. Sedmodnevni prosek novozaraženih je 54 osoba, pet manje u odnosu na prethodni dan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Korona u komšiluku: U Sloveniji nema preminulih

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2021

Epidemiološka situacija u zemljama regiona je bez bitnijih promena u odnosu na prethodne dane, broj novozaraženih, hospitalizovanih i preminulih je u daljem padu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.