Izvor: B92, 22.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor tužiteljke sa Medojevićem

Podgorica -- Državna tužiteljka Crne Gore razgovarala je sa Nebojšom Medojevićem o njegovim tvrdnjama da čelnici crnogorske službe bezbednosti učestvuju u trgovini drogom.

Tužiteljka Ranka Čarapić nije saopštila detalje razgovora koji je obavila u prisustvu specijalnog tužioca za organizovani krimninal Stojanke Radović, kako je navela, zbog "profesionalnog odnosa prema razgovoru".

Medojević je u autorskom tekstu u listu "Politika" 10. oktobra ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napisao da "visoki čelnici crnogorske UDBE" imaju veze "sa narkokartelom koji preko Turske, Kosova i Crne Gore prebacuje mesečno više od tonu čistog heroina iz Avganistana prema zemljama Zapadne Evrope".

Ranije danas, Medojevićev Pokret za promjene saopštio je da je njegov lider sa državnom tužiteljkom razgovarao u poneđeljak.

Prema tvrdnjama PzP-a, razgovor sa Medojevićem tražio je crnogorski premijer Milo Đukanović, navodno pod pritiskom Zapada.

Kako je PzP saopštio, crnogorsko državno tužilaštvo je razgovorom sa Medojevićem pokazalo nameru da se ozbiljno posveti istrazi organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.