Rastu nivoi reka u BiH

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastu nivoi reka u BiH

Obilne padavine koje su počele juče izazvale su probleme građanima širom BiH. Vodostaji reka rastu, a neka naselja su pod vodom.

Vodostaj reke Bosne u Doboju trenutno iznosi 450 centimetara, a redovna odbrana od poplava na toj reci je 300 centimetara, javlja Dnevni avaz.

Podaci Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuju da trenutno stagnira nivo Vrbasa u Delibašinom Selu kod Banjaluke.

Na toj reci je još danas premašena kota vanredne odbrane od poplava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za 156 centimetara i vodostaj iznosi 476 centimetara.

U opštini Travnik stradale su mesne zajednice Čukle i Han Bila.

Pojedina naselja u okolini Sarajeva su pod vodom, a poplavljeno je više kuća u Gladnom Polju i Rakovici.

Ekipe civilne zaštite su na terenu, a građani su se angažovali kako bi usmeravali vodene bujice što dalje od svojih kuća i dvorišta.

Stanje u poplavama ugroženim naseljima na području opštine Srebrenik iz sata u sat se pogoršava. Nivo reke Tinje je u porastu i već je dostigao 4,20 metara.

Nabujala Tinja i njene pritoke poplavile su više od 300 kuća, a privremeno su iz najugroženijih stambenih objekata već iseljene 22 porodice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.