Rama: Socijalistička partija ne menja stav o nacionalnim interesima

Izvor: RTS, 15.Jan.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Socijalistička partija ne menja stav o nacionalnim interesima

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da njegova Socijalistička partija ima najveći doprinos za usvajanje Zakona o upotrebi jezika u Makedoniji, koji je odlukom parlamenta postao drugi zvanični jezik u državnim institucijama i svim sredinama gde živi više od 20 odsto pripadnika albanske manjinske zajednica.
Edi Rama je obraćajući se Omladinskom forumu albanskih socijalista rekao da, bez Socijalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << partije, usvajanje tog zakona bi bilo nezamislivo, preneo je portal AlsatM.

"Ova stranka ne menja stav o nacionalnim interesima, ni u trenutku kada je formirana OVK i kada je održana bitka za Kosovo. Ova partija se nije i neće promeniti od svojih stavova kada je u pitanju nacionalni interes u odnosima sa svim susedima", rekao je Rama.
Podsetio je da je u parlamentu Makedonije prošle sedmice usvojen Zakon o upotrebi jezika.
"Ja danas sa ponosom mogu reći da svi treba da budemo ponosni, treba da budete ponosni na sve one koji su glasali, podržavaju i veruju u ovu stranku, jer nijedna partija do sada nije uspela da formalizuje albanski jezik u Makedoniji", rekao je Rama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rama "progurao" albanski u Makedoniji

Izvor: B92, 15.Jan.2018

Tirana -- Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da njegova Socijalistička partija ima najveći doprinos za usvajanje Zakona o upotrebi jezika u Makedoniji...Podsetimo, odlukom makedonskog parlamenta albanski jezik postao je drugi zvanični jezik u državnim institucijama i svim sredinama u kojim živi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.