Rama: Političari u Prištini ugrožavaju spoljnu politiku Albanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Političari u Prištini ugrožavaju spoljnu politiku Albanije

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini suprotstavljanjem inicijativitivi za stvaranje "malog šengena" ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zbog svojih unutrašnjepolitičkih interesa, prenela je agencija MIA.

Takozvani "mali šengen" je incijativa Albanije, Srbije i Severne Makedonije za jačanja regionalne saradnje.

Rama je, u izjavi albanskoj televiziji "Top čenel", rekao da je dugo vremena objašnjavao lideru pokreta "Samopredeljenje" i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << verovatno sledećem premijeru Kosova Albinu Kurtiju u čemu je značaj "malog šengena" i da bi bio iznenađen ukoliko nije shvatio, jer je "dovoljno inteligentan".

"Ako se pravi da razume ili ne razume, to je njegov izbor, ali izgleda da se spoljna politika Albanije koristi za unutrašnje potrebe. Ne verujem da je to najbolje, imaćemo vremena da porazgovaramo i produbimo diskusiju", rekao je albanski premijer.

Povodom izjave Kurtija za otvaranje granica između Albanije i Kosova, Rama je rekao da tako nešto nije moguće da se uradi bez saglasnosti Srbije.

"Ako Kurti želi da otvara granice, onda mora da bude saglasan sa svim državama", rekao je premijer Albanije Edi Rama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.