Rama: Bez Albanaca nema Makedonije

Izvor: Mondo, 02.Mar.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Bez Albanaca nema Makedonije

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da albanski jezik nije jezik neprijatelja i da bez Albanaca nema Makedonije.

Foto: AP Photo/ Hektor Pustina

"Gospodine Ivanov, albanski jezik nije (jezik) neprijatelja, već državotvornog naroda Makedonije. Bez Albanaca nema Makedonije, dragi predsedniče", napisao je Rama reagujući na odluku predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da ne dodeli mandat za formiranje Vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Ivanov: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ne dam mandat Zaevu, razbiće Makedoniju

Predsednik Makedonijeodbio je da dodeli mandat Zaevu, iako je dokazao da ima parlamentarnu većinu, navodeći da nema nameru da mandat poveri čoveku ili partiji koja u svom programu "ima platformu za rušenje državotvornosti i unitarnosti" Makedonije.

Gruevski Zaevu: Ne daj Makedoniju Albancima

"Neću odstupiti od tog stava", izjavio je Ivanov, a zatim se obratio međunarodnoj zajednici i zatražio od njih da osude i odbace ovu, kako je rekao, platformu strane države, dodajući da su ovo ozbiljni trenuci za državu i da svako mora da se ponaša odgovorno.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.